při platbě předem SLEVA 2%

Pro více informací klikněte.

Pro více informací klikněte.

Pro více informací klikněte.

Pro více informací klikněte.

Pro více informací klikněte.

výčepní technika

pokladní systémy

koření a bylinky

Pro více informací klikněte.

pro více informací klikněte

Ráj gastronomie.cz

facebook


Úvod »Kořenící směsi» Karí Colombo (alu fólie 500g)


        

Karí Colombo (alu fólie 500g)

kořenící přípravek sypký

skladem

 

Dostupnost: Expedice 3 až 7 dnů
Číslo produktu: AF-0252
Výrobce: GurmEko - ČR
Obsahuje glutaman (E621): NE
Maximální obsah soli v %: 0%
Země původu: Indie
EAN kód: AF-0252
naše cena bez DPH: 127,00 Kč (4,83 €)
naše cena s DPH (15 %):
146,05 Kč (5,55 €)

do košíku:
  ks  

Charakteristika:

Nepálivá varianta klasické kořenící směsi.

- Nepálivá, mletá směs

Složení: hořčice, kurkuma, česnek, koriandr, zázvor

Něco více o kari:
Pod pojmem kari (také karí, či anglicky curry) se rozumí směs koření a také pokrm. Kari je svým původem tamilské označení pokrmu, připomínající ragú, tedy kousky masa, ryby nebo zeleniny v omáčce. V tomto významu je pojem dnes rozšířen po celé Indii. Během koloniální nadvlády však Britové začali tento pojem používat pro koření, které se pro přípravu těchto pokrmů používá; když se toto koření (jichž existuje nespočet druhů) dostalo do Evropy, zůstalo toto nesprávné označení. V Indii samotné (a v celé jihovýchodní Asii) se dodnes pod tímto pojmem rozumí jen pokrm, koření se říká masálá (jako kari je vyráběno výlučně pro export).

Pokrm kari je jistým druhem ragú (známé i z němčiny jako Eintopf), tedy různé druhy na malé kousky nakrájeného masa, ryby nebo zeleniny, podávané v (většinou relativně) husté omáčce; jako příloha slouží rýže nebo indický chléb.

Koření, které se pro přípravu těchto pokrmů používá, tedy masala (v Evropě známé jako kari), je rozdílné nejen od oblasti k oblasti, ale i od města k městu; je možno ho koupit připravené v obchodě (jako prášek nebo ve formě pasty), v mnoha případech si ho každá rodina míchá sama. Masálá na severu Indie je většinou jemnější nežli pikantní až velmi ostré druhy v jižní Indii.

Složení kořenící směsi se se může velmi odlišovat. K nejčastějším komponentám patří kurkuma, pepř, chilli, kardamom, koriandr, zázvor, římský kmín, muškát, skořice a další.

MzI4ZjIzN